Ο Ομπάμα για το μακελειό στο Παρίσι: «Άνανδρη και σατανική η επίθεση»

«Θα βοηθήσουμε την Γαλλία»

Ο Ομπάμα για το μακελειό στο Παρίσι: «Άνανδρη και σατανική η επίθεση»

​Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της συμμάχου Γαλλίας «άνανδρη» και «σατανική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε τη βοήθεια της Ουάσινγκτον μετά την επίθεση αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί. Οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

«Είμαστε σε επαφή με Γάλλους αξιωματούχους και έχω δώσει οδηγίες στην κυβέρνηση μου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για να προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του. «Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής και έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον τρων τρομοκρατών που απειλούν την ασφάλειά μας και τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Παρίσι και βρίσκεται σε επαφή με Γάλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του. Όπως διευκρίνισε, το υπουργείο αποτιμά συνεχώς το επίπεδο προστασίας των ομοσπονδιακών εγκαταστάσεων, όμως δεν εξήγησε εάν έχει αλλάξει κάτι μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

«Όλοι στον Λευκό Οίκο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή», είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top