Αυτά είναι τα 4 ιστορικά στελέχη της Charlie Hebdo που έχασαν τη ζωή τους

«Τρεις εγκληματίες ευθύνονται» για την αιματηρή επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού

Αυτά είναι τα 4 ιστορικά στελέχη της Charlie Hebdo που έχασαν τη ζωή τους

​Τραγικός είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης η οποία σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, καθώς ανάμεσα στους 12 νεκρούς είναι τρεις ιστορικοί γελοιογράφοι και ο διευθυντής του, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Πρόκειται για τους Καμπί (Cabu), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Τινιούς (Tignous), όπως ήταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν τα σκίτσα τους.

CLTUIA0H.jpg
"Nous sommes Charlie" («Είμαστε όλοι Charlie») ήταν η αντίδραση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αιματηρή επίθεση στο περιοδικό.

Το Charlie Hebdo είναι ένα εβδομαδιαίο, σατιρικό γαλλικό περιοδικό αριστερού προσανατολισμού, που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς τολμηρές έρευνες, σκίτσα και κείμενα-παρεμβάσεις για θέματα που εκτείνονται από την ακροδεξιά, τον ισλαμισμό, τον καθολικισμό, τους άθεους, την πολιτική ως τον πολιτισμό.

Να σημειωθεί ότι για τα τολμηρά σκίτσα του, το περιοδικό έχει συχνά δεχθεί απειλές από διάφορες πλευρές.

Εν τω μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά την ολοκλήρωση μιας έκτακτης σύσκεψης στα Ηλύσια Πεδία δήλωσε ότι «τρεις εγκληματίες ευθύνονται» για την αιματηρή επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού.

Έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα δυνατά μέτρα «για να εξουδετερωθούν το συντομότερο δυνατό οι τρεις εγκληματίες που ευθύνονται για αυτή τη βάρβαρη ενέργεια», είπε ο Καζνέβ, χωρίς όμως να αναφερθεί με λεπτομέρειες στον ρόλο κάθε ενός από τους δράστες.

Τραγική ειρωνεία

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο ένας από τους δύο νεκρούς αστυνομικούς ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την προστασία του διευθυντή του περιοδικού, Charb, (ο οποίος είναι νεκρός) μετά τις απειλές που είχε δεχτεί εκείνος για τη ζωή του το 2013.

pia6g3qw.jpg
Stéphane Charbonnier

Συγκινητικό είναι, ακόμη, το γεγονός πως το 2012, μετά από απειλές κατά του περιοδικού ο Γάλλος σκιτσογράφος και διευθυντής είχε δηλώσει: «Προτιμώ να πεθάνω όρθιος, παρά να ζω στα γόνατα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορίν Ρέι (σκιτσογράφος του Charlie Hebdo): Μιλούσαν γαλλικά & έλεγαν για την Αλ Κάιντα

Συγκλονιστικό βίντεο από Παρίσι: Κουκουλοφόρος εκτελεί αστυνομικό εν ψυχρώ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top