Αυστραλία: Οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 30 χρόνων– Τουλάχιστον 29 είναι οι τραυματίες

Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Αυστραλία: Οι χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων 30 χρόνων– Τουλάχιστον 29 είναι οι τραυματίες

​Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται κατά των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία. Πρόκειται για τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Η κατάσταση εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι θα συμβάλουν στην επέκταση των πυρκαγιών.

BBhyhWN.jpg.jpg
Οι πυρκαγιές μαίνονται σε έκταση 240 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Αυστραλίας, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς τουλάχιστον 26 σπίτια. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.

BBhys0K.jpg.jpg
Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να διασώσουν μεγάλο αριθμό Κοάλα από τους λόφους Αντελαϊντέ που καίγονται.

BBhyn7K.jpg.jpg
Ο συντονιστής της Δασοπυροσβεστικής υπηρεσίας, Μπρέντον Ίντεν, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αλλαγής των ανέμων. «Σήμερα θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι και μέχρι το απόγευμα στις 16:00 η θερμοκρασία θα έχει φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου».

BBhya4n.jpg.jpg

BBhycAN.jpg.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top