ΑΥΤΟΣ είναι ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο- Η συγκινητική πράξη των μαθητών του

Ο καθηγητής Χημείας που βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος

Σοκαρισμένοι αλλά και βαθιά συγκινημένοι είναι οι φίλοι, οι γνωστοί καθώς και οι μαθητές του Έλληνα καθηγητή, Μενέλαου (Μελ) Αλυγιζάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, σε μια πολυσύχναστη στάση του Λονδίνου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για το φρικιαστικό έγκλημα τον 30χρονο Μαρκ Πάτεν, αν κι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.



Ο 43χρονος ήταν καθηγητής θετικών επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και όχι μόνο. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια διατηρούσε και δικό του στούντιο. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

Οι μαθητές του έφτιαξαν και μια σελίδα στο Facebook ώστε να πουν με τον δικό τους τρόπο αντίο στον καθηγητή τους, που δεν θα ξαναδούν.
Πολλά είναι τα σχόλια που μιλούν για έναν άνθρωπο ιδιαίτερο και έναν διαφορετικό καθηγητή, ο οποίος θα λείψει σε όλους όσους τον γνώριζαν.