Ξεκίνησε η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης-Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες από το αιματοκύλισμα στον Μαραθώνιο

Ξεκίνησε η δίκη του βομβιστή της Βοστώνης-Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή

​Πολύ άσχημες μνήμες ξύπνησαν είκοσι μήνες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που προκάλεσε τον θάνατο τριών, και τον τραυματισμό 264 ανθρώπων, εκ των οποίων πολλοί ακρωτηριάστηκαν.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εμφανίστηκε ενώπιον των πιθανών ενόρκων, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα του επιβληθεί ή όχι, θανατική ποινή.

Η δίκη του Τσαρνάεφ, ξεκίνησε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της πόλης, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων θα ξεκινήσουν στις 26 Ιανουαρίου, διευκρίνισε ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζορτζ Ο' Τουλ, προσθέτοντας ότι η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.

140415110713-tsarnaev-arraignment-071013-story-top.jpg
Ο 21χρονος Τζόχαρ, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, φορώντας σκούρο πουκάμισο και πουλόβερ και ανοιχτόχρωμο παντελόνι.

Ήταν κατάχλωμος και κοίταζε εναλλάξ το πάτωμα και τον δικαστή, προσπαθώντας μάλλον να αποφύγει τα βλέμματα των πιθανών ενόρκων που έστεκαν απέναντί του.

tsarnaev1.jpg
Υπενθυμίζουμε, πως ο Τσαρνάεφ, νεαρός μουσουλμάνος τσετσενικής καταγωγής, κατηγορείται ότι μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον 26χρονο Ταμερλάν, τοποθέτησε δύο αυτοσχέδιες βόμβες που εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου 2013.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, τον οποίο η υπεράσπιση σκοπεύει να παρουσιάσει ως «εγκέφαλο» των επιθέσεων, ��κοτώθηκε τέσσερις ημέρες μετά από την επίθεση. Ο Τζοχάρ συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, σοβαρά τραυματισμένος, κρυμμένος σε μια βάρκα, σε έναν κήπο στα προάστια της Βοστόνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top