Θάφτηκε τελικά το δυο μηνών βρέφος Ρομά μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκλήθηκε

Η ταφή του έγινε σε γειτονική πόλη της Γαλλίας, παρουσία περίπου 100 ανθρώπων

Θάφτηκε τελικά το δυο μηνών βρέφος Ρομά μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκλήθηκε

​Θάφτηκε τελικά σε γειτονική πόλη της Γαλλίας, το δυο μηνών βρέφος Ρομά, έπειτα από τον σάλο και την παγκόσμια κατακραυγή που προκλήθηκε, όταν ο Δήμαρχος Κριστιάν Λεκλέρκ αρνήθηκε να το κηδέψει, υποστηρίζοντας πως το κοιμητήριο δεν είχε αρκετούς διαθέσιμους τάφους, και προτεραιότητα δίνεται σε όσους πληρώνουν τους φόρους τους.

Η ταφή του βρέφους, έγινε σε γειτονική πόλη, στο νεκροταφείο της Βισού, όπου περίπου 100 άνθρωποι συνόδευσαν το 2 μηνών κοριτσάκι, μέσα στο λευκό φέρετρό του, στην τελευταία του κατοικία.

Την ίδια στιγμή, η γαλλική δικαιοσύνη σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας για «διακρίσεις», ώστε να «καθοριστούν οι συνθήκες κατά τις οποίες η οικογένεια ήρθε αντιμέτωπη με την άρνηση (των αρχών) να ταφεί».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Υ��ΟΘΕΣΗΣ:

Το 2 μηνών κοριτσάκι, πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου σε μία παραγκούπολη όπου ζούσε με την οικογένειά της στο Σαντράν περιμετρικά των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Ορλί.

Το γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της βρέθηκε αντιμέτωπο με την άρνηση του συντηρητικού δημάρχου του Σαμπλάν, του Κριστιάν Λεκλέρκ, να παραχωρήσει μια θέση στο κοιμητήριο της πόλης.

Οι γονείς του κοριτσιού, που κατάγονται από τη Ρουμανία, μένουν εδώ και 8 χρόνια στη Γαλλία.

Έχουν επίσης 2 γιους, ηλικίας 5 και 9 ετών, που πηγαίνουν σχολείο στο Σαμπλάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top