Δεν παραπέμπονται σε δίκη τέσσερις πρώην υπουργοί της Τουρκίας για το σκάνδαλο διαφθοράς

Για προσπάθεια συγκάλυψης κατηγόρησε την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση

Δεν παραπέμπονται σε δίκη τέσσερις πρώην υπουργοί της Τουρκίας για το σκάνδαλο διαφθοράς

​Πολύ «φτηνά» την γλύτωσαν τέσσερις πρώην υπουργοί της Τουρκίας, οι οποίοι κατηγορούνταν για σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά δεν θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Η απόφαση, πάρθηκε από την επιτροπή της τουρκικής Βουλής, η οποία καταψήφισε την παραπομπή των τεσσάρων πρώην υπουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόφαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία αποτελείτο από 14 μέλη εκ των οποίων τα 9 του κυβερνώντος κόμματος (AKP), θα συζητηθεί στις 30 Ιανουαρίου στην ολομέλεια, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν οι υπουργοί θα παραπεμφθούν.

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (PΛΚ) για προσπάθεια συγκάλυψης.

Να σημειώσουμε πάντως, πως ο Ερντογάν την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο (Δεκέμβριος του 2013) ήταν Πρωθυπουργός της Τουρκίας, και είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο ως μια συνωμοσία ανατροπής του από τους εχθρούς του. Ωστόσο κατάφερε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την συνταγματική αναθεώρηση και τις προεδρικές εκλογές που ακολούθησαν.

Η υπόθεση οδήγησε στην παραίτηση των υπουργών Οικονομίας, Εσωτερικών και Αστικοποίησης, ενώ ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς έχασε τη θέση του στον επακόλουθο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top