Μοιραία πτήση AirAsia:Ο πιλότος προσθαλάσσωσε για να σώσει τους επιβάτες-Τα κύματα το βούλιαξαν

Ποιά τα σενάρια για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας;

Μοιραία πτήση AirAsia:Ο πιλότος προσθαλάσσωσε για να σώσει τους επιβάτες-Τα κύματα το βούλιαξαν

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη μοιραία πτήση της AirAsia και πραγματικά συγκλονίζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδήμονες, ο έμπειρος πιλότος προσθαλάσσωσε το αεροσκάφος με επιτυχία, αλλά τα ψηλά κύματα το βύθισαν, πριν προλάβουν οι επιβάτες να βγουν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 162.

«Ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά την πρόσκρουση αλλά πιστεύω πως δεν λειτούργησε επειδή έμεινε ανέπαφο το αεροσκάφος κατά την προσγείωση», είπε συντάκτης του περιοδικού αεροπορίας Angkasa, Ντούντι Σουντίμπιο.

Αυτή η εκδοχή ενισχύεται, και από το γεγονός ότι δεν εστάλη σήμα αφού δεν υπήρξε καταστροφική σύγκρουση, αλλά και από τα πρώτα συντρίμμια που εντοπίστηκαν διάσπαρτα, την πόρτα εξόδου κινδύνου και τη φουσκωτή τσουλήθρα.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Jusman Syafii Djamal συμπέρανε επίσης, πως οι ταξιδιώτες περίμεναν να αποβιβαστούν όταν δυνατά κύματα χτύπησαν το αεροσκάφος, καθώς και πως το αεροσκάφος δεν εξερράγη.

Άλλοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το αεροσκάφος ήταν στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ο πιλότος.

Το «μαύρο κουτί» που αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top