Πλοίαρχος “Norman Atlantic”: «Δεν "χτυπήσαμε συναγερμό" για να μην πανικοβληθούν οι επιβάτες»!

Επί πεντέμησι ώρες κατέθετε στις αρχές του Μπάρι

​Στις αστυνομικές αρχές του Μπάρι, κατέθετε επί πεντέμισι ώρες, ο πλοίαρχος του «Norman Atlantic», Aρτζίλιο Τζακομάτσι.

Ο πλοίαρχος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί πυρασφάλειας του πλοίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά με τον συναγερμό, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι επιβαίνοντες, δεν χτύπησε, ο Ιταλός πλοίαρχος φέρεται να είπε ότι δεν τον σήμαναν για να μην πανικοβάλουν τον κόσμο.

«Πρώτα προχωρήσαμε σε εσωτερικό συναγερμό μεταξύ του πληρώματος, γιατί λόγω του μεγέθους της φωτιάς, δεν θέλαμε να προκαλέσουμε πανικό στους επιβάτες. Αργότερα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σημάναμε συναγερμό» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στις ελληνικές αρχές είναι ότι οι επιβάτες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τον πλοίαρχο και για το λόγο αυτό, επιστρατεύτηκε «διερμηνέας» στο Norman Atlantic.

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις των μελών του πληρώματος συνεχίζονται, και ��αράλληλα οι ιταλικές αρχές έχουν κατασχέσει όλα τα βίντεο από τα κινητά των διασωθέντων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις έρευνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top