Ομπάμα: «Ο Πούτιν τελικά δεν είναι και τόσο έξυπνος»

«Στρατηγικό λάθος» χαρακτήρισε την προσάρτηση της Κριμαίας

Ομπάμα: «Ο Πούτιν τελικά δεν είναι και τόσο έξυπνος»

Για στρατηγικό λάθος του Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την προσάρτηση της Κριμαίας έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Οβάλ Γραφείο πριν αναχωρήσει για την Χαβάη και τις ετήσιες διακοπές του.

Πρόσθεσε ότι όσοι νόμιζαν ότι ο Ρώσος ομόλογός του ήταν "ιδιοφυία" αποδείχθηκαν λάθος εξ αιτίας της ρωσικής οικονομικής κρίσης.

Είπε ότι οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθησαν στη Ρωσία έκαναν την οικονομία της ειδικότερα ευάλωτη στις αλλαγές της τιμής του πετρελαίου.

"Θα θυμάστε ότι τρεις ή τέσσερις μήνες πριν, όλοι στην Ουάσινγκτον ήταν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ιδιοφυία και μας είχε όλους ξεπεράσει σε χειρισμούς έτσι ώστε να πετύχει διεύρυνση της ρωσικής ισχύος", τόνισε.

"Σήμερα, αισθάνομαι ότι τουλάχιστον έξω από τη Ρωσία, ίσως κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται ότι ο Πούτιν δεν ήταν τόσο έξυπνος", επισήμανε ακολούθως.

Κατόπιν ισχυρίστηκε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της Αμερικής έναντι της Ρωσίας είναι η δυναμική της οικονομία, κάτι που δεν έχει η Μόσχα που εξαρτάται από το πετρέλαιο. "Εμείς εξαρτώμαστε από το πετρέλαιο και τα iPads και τις ταινίες και βάλτε ο,τι θέλετε δίπλα", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top