Ιταλοί διασώστες: «Μας πρόσφεραν ακόμη και χρυσό για να τους απομακρύνουμε»

«Ποδοπατούσαν ο ένας τον άλλον για να σωθούν»

Ιταλοί διασώστες: «Μας πρόσφεραν ακόμη και χρυσό για να τους απομακρύνουμε»
Μετά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων επιβατών του Norman Atlantic για τις σκηνές απόλυτου πανικού που επικράτησαν και τις καταγγελίες τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Ιταλών διασωστών, έρχονται και οι ίδιοι οι διασώστες να δώσουν τις δικές τους απίστευτες μαρτυρίες. Πέρα από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις φλόγες με τις οποίες έπρεπε να παλέψουν, οι διασώστες ήρθαν αντιμέτωποι και με την δικαιολογημένη υστερία των επιβατών.

Πολλοί από αυτούς, στην προσπάθειά τους να φύγουν πρώτοι από το φλεγόμενο πλοίο για να σωθούν, φέρεται να επιχείρησαν να «δωροδοκήσουν» τους σωτήρες τους, ενώ μέσα στη σύγχυση τους κάποιοι τους δάγκωναν μέχρι και τα χέρια! «Μας προσέφεραν τα πάντα, ακόμη και χρυσό, για να τους απομακρύνουμε. Υπήρχαν ακόμη και εκείνοι που από τον φόβο τους μας δάγκωναν τα χέρια. Ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση», αναφέρει χαρακτηριστικά διασώστης στην εφημερίδα La Repubblica.

Οι διασώστες περιγράφουν τις σκηνές πανικού που επικράτησαν όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι και ο κόσμος έντρομος, προσπαθούσε να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το φλεγόμενο πλοίο, ποδοπατώντας ακόμη ο ένας τον άλλο. «Ο καπνός έφτανε μέχρι την καμπίνα (του ελικοπτέρου). Όταν νύχτωσε, άρχισε ο πανικός. Ποδοπατούσαν ο ένας τον άλλο. Άνθρωποι σε καλή κατάσταση και όμως προσπαθούσαν να παρακάμψουν την σειρά και ανέβαιναν στην γέφυρα, επιχειρώντας να περάσουν μπροστά από γυναίκες και παιδιά», διηγείται ένας διασώστης που συμμετείχε σε ολονύχτια επιχείρηση με ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κραυγή απόγνωσης από Έλληνα του Norman Atlantic: Μας παράτησαν στην θάλασσα. Βοηθήστε μας

Σεισμός κοντά στο σημείο που έπλεε το Norman Atlantic!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top