ΒΟΜΒΑ από την ιταλική RAI: «Ανακριβής έως πλαστή η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic»!

Εν τω μεταξύ το πλοίο φάντασμα πλέει ακόμα καμένο

​Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά την Κυριακή τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή!

Για τον λόγο αυτό, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων.

Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του «Norman Atlantic», τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου.

Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, των επιβατών και των διασωθέντων επικρατεί το απόλυτο χάος, με τραγικές φιγούρες τους συγγενείς επιβατών που σπεύδουν στα σημεία επιστροφής των διασωθέντων για να δουν αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται σε αυτούς.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία την Τρίτη, δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, κατέβασε τον αριθμό τους σε 475.

Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για 427 διασωθέντες σε σύνολο 458 επιβαινόντων.

Την απόλυτη σύγχυση επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI στο οποίο αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι νεκροί που μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ανέρχονται σε δέκα, ενώ ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τον α��ιθμό των αγνοουμένων, δεδομένου του αλαλούμ με τον αριθμό των επιβαινόντων.

Εν τω μεταξύ το πλοίο φάντασμα πλέει καμένο κατά τα δύο τρίτα ��αι ακυβέρνητο 1,5 μίλι ανοιχτά από τις αλβανικές αρχές, με ειδικούς να εκτιμούν ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του μόνο θα μπορέσουν να δώσουν ασφαλείς απαντήσεις για την τραγωδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top