Μούμια πριγκίπισσας 2.500 ετών… καταράστηκε την Ρωσία!

Γιατί ζουν τον τρόμο χριστουγεννιάτικα;

Μούμια πριγκίπισσας 2.500 ετών… καταράστηκε την Ρωσία!

​Τον φόβο και τον τρόμο χρονιάρες μέρες έχει προκαλέσει η μούμια μιας πριγκίπισσας στη Ρωσία: 21 χρόνια μετά τον εντοπισμό της, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να την θάψουν εκ νέου, καθώς πιστεύουν ότι καταράστηκε την χώρα!

Η 2.500 ετών μούμια ανήκει σε μία πριγκίπισσα και βρέθηκε σε οροπέδιο στην «καρδιά» της Σιβηρίας. Ο εντοπισμός της, το 1993, σε μόνιμα παγωμένο έδαφος, χαρακτηρίσθηκε ως μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

moumia1.jpg

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πριγκίπισσα ήταν 25 ετών όταν πέθανε, πιθανόν από καρκίνο και είχε ταφεί ντυμένη με ένα μακρύ πουκάμισο από κινέζικο μετάξι (που συναντάται μόνο σε βασιλικούς τάφους καθώς ήταν πιο ακριβό από τον χρυσό) ενώ το κεφάλι της ήταν ξυρισμένο και φορούσε περούκα από τρίχες αλόγου που είχε πάνω της ένα σκαλιστό ξύλινο ελάφι.

Γύρω από την πριγκίπισσα είχαν ταφεί έξι άλογα, που λέγεται ότι ήταν πνευματική συνοδεία της για τον άλλο κόσμο, ενώ βρέθηκαν ένα γεύμα από κρέας προβάτου και αλόγου, στολίδια κατασκευασμένα από τσόχα, ξύλο, χαλκό και χρυσό, καθώς και ένα μικρό δοχείο με κάνναβη και μια πέτρινη πλάκα πάνω στην οποία είχαν καεί σπόροι κόλιανδρου.

moumia2.jpg

Η ανακάλυψη έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς στο δέρμα του αριστερού χεριού που διασώθηκε βρέθηκαν περίτεχνα σχέδια, που θεωρήθηκαν πρόδρομοι των τατουάζ!

Αν και η μούμια σκόρπισε θαυμασμό στη χώρα, οι τοπικές Αρχές ζητούν να επιστραφεί από το μουσείο «Gorno – Altaisk», καθώς πιστεύουν ότι η απομάκρυνσή της ενεργοποίησε μία αρχαία κατάρα, που ευθύνεται για τους σεισμούς και τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή!

mausolio.jpg

Μάλιστα, έχουν εκπονηθεί σχέδια για την κατασκευή ενός μαυσωλείου, στο αρχικό σημείο ταφής, προκειμένου η πριγκίπισσα να γυρίσει στην τελευταία της κατοικία και η φημολογούμενη κατάρα να σταματήσει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top