Με κατάνυξη οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τι αναφέρουν στα μηνύματά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας

Με κατάνυξη οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με χιλιάδες πιστούς και κατάνυξη, αλλά και στη σκιά των τζιχαντιστών, γιορτάστηκε η γέννηση του Θεανθρώπου στη Βηθλεέμ. Μάλιστα, τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όσο και ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφέρονται εκτενώς στα μηνύματά τους στη βία που υφίστανται οι Χριστιανοί στην περιοχή, οι οποίοι απαρτίζουν τις πιο παλιές χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο.

Οι εορτασμοί άρχισαν από την πλατεία Μάνγκερ, με πομπή υπό τον Λατίνο Πατριάρχη, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι «το 2015 θα είναι καλύτερο από αυτήν τη δύσκολη χρονιά». «Ελπίζω ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρχει τείχος διαχωρισμού και αντ' αυτού θα έχουμε γέφυρες ειρήνης», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ισραηλινό τείχος εντός και γύρω από τη Δυτική Όχθη.

o-latinos-patriarxis-stin-ierousalim-o-fouant-tbal-bithleem.jpg

Τα μεσάνυχτα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην θεία λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί στη θέση όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Ιησούς.

chr10.jpg

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει την ανάγκη να βιώσουν οι πάντες «τον απόλυτο σεβασμό της αξίας του προσώπου, του συνανθρώπου και την παύση κάθε μορφής βίας». Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται επίσης, στα «ογκούμενα κύματα βίας και βαρβαρότητας, τα οποία εξακολουθούν να μαστίζουν διάφορες περιοχές του πλανήτη, και ιδιαίτερα τη Μέση Ανατολή και μάλιστα τους γηγενείς εκεί χριστιανούς, στο όνομα συχνά της θρησκείας».

chr1.jpg

Από την πλευρά του, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε εκτενή επιστολή προς τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, καλώντας τους να επιδείξουν επιμονή, αλλά και ζητώντας τη διενέργεια διαθρησκευτικού διαλόγου παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. «Αυτό αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στον πειρασμό του θρησκευτικού φονταμενταλισμού», τόνισε και προέτρεψε τους Χριστιανούς να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους συμπολίτες τους να παρουσιάσουν με οξυδέρκεια μια πιο αυθεντική εικόνα του Ισλάμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top