ΤΡΟΜΕΡΟ: Γιατρός μόλυνε σκοπίμως… με τον ιό του AIDS!

Αν κριθεί ένοχος, θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη!

ΤΡΟΜΕΡΟ: Γιατρός μόλυνε σκοπίμως… με τον ιό του AIDS!

Συγκλονίζει η είδηση ότι γιατρός από την Καμπότζη μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, δεκάδες χωρικούς, καθώς χρησιμοποιούσε τις ίδιες σύριγγες!

Ο γιατρός, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές, πάντως, εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.

«Παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες», είπε από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπαταμπάνγκ, Σαρ Τετ, διευκρινίζοντας ότι «είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς».

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί «σχολαστική» έρευνα για την υπόθεση, ενώ γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί. Εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ πήγαν σε ιατρικό κέντρο της περιοχής για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top