Διαδήλωση και υπέρ της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη

Ως αντίδραση στις «αντιαστυνομικές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής βίας.

Μάλιστα, οι περίπου 100 διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «οι μπλε ζωές έχουν σημασία» (blue lives matter), παραφράζοντας το σύνθημα: «οι μαύρες ζωές έχουν σημασία» (black lives matter), που χρησιμοποιούν όσοι τάσσονται κατά της δράσης των σωμάτων ασφαλείας.

«Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν ένα κόσμο χωρίς αστυνομικούς και νόμους. Θα γίνουμε άγρια δύση κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Έχω μια κόρη δύο χρονών και δεν θέλω να φυλά διαρκώς τα νώτα της, εάν δεν έχουμε αστυνομικούς, κάτι που αυτοί επιθυμούν», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Την ίδια ώρα, σε απόσταση αναπνοής βρισκόταν μια ακόμη ομάδα πολιτών, που διαδήλωναν εναντίον των αστυνομικών.

Κατηγορούσαν τους υποστηρικτές των σωμάτων ασφαλείας για ρατσισμό.

«Δεν είμαστε εναντίον όλων των αστυνομικών της Νέας Υόρκης. Αλλά οι κακοί αστυνομικοί που σκοτώνουν αδικαιολόγητα άοπλους μαύρους, νέους και μεγαλύτερους, πρέπει να λογοδοτήσουν. Και τώρα δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους κι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», τόνισε μια διαδηλώτρια.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει κάγκελα ανάμεσα στις δύο διαδηλώσεις.

Ωστόσο, συμμετέχοντες από τις δύο πλευρές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top