Ομπάμα: «Θα απαντήσουμε στη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony»

Τι απαντά η Πιονγκγιάνγκ

Ομπάμα: «Θα απαντήσουμε στη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony»

​Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε απόψε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, αλλά ότι δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό. Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην εταιρεία «προκάλεσαν μεγάλη ζημιά» και «θα αντιδράσουμε», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην επίθεση όποτε και με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο, υπογράμμισε.

Σχετικά με την επίθεση χάκερ στη Sony και τις απειλές για την προβολή της ταινίας «The Interview», ο Ομπάμα χαρακτήρισε λάθος την απόσυρση της ταινίας.

Διαψεύδει η Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα διέψευσε απόψε ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Sony. Νωρίτερα το FBI υποστηρίξε ότι έχει στην κατοχή του επαρκείς αποδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

«Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ.

Άλλος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του τόνισε και αυτός ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top