Αυστραλία: ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να κηδέψουν τον τρομοκράτη του Σίδνεϊ- «Να πετάξουν το πτώμα στη θάλασσα!»

Aντιδράσεις από τις ισλαμικές κοινότητες

Αυστραλία: ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να κηδέψουν τον τρομοκράτη του Σίδνεϊ- «Να πετάξουν το πτώμα στη θάλασσα!»

Στο επίκεντρο τραγικών γεγονότων είναι η Αυστραλία, αφού πριν από πέντε μέρες συγκλόνισε το θρίλερ που εκτυλισσόταν επί 16 ώρες σε καφέ του Σίδνεϊ, όταν μουσουλμάνος τρομοκράτης κρατούσε ομήρους 17 άτομα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο όμηροι αλλά και ο ίδιος, ενώ σήμερα η οικογενειακή τραγωδία με τη σφαγή 8 παιδιών σε σπίτι στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό παγκοσμίως.

Το πτώμα του 49χρονου ιρανικής καταγωγής τζιχαντιστή, Μαν Χάρον Μονίς, ο οποίος έσπειρε τον τρόμο και προκάλεσε το θάνατο δύο ατόμων στο καφέ του Σίδνεϊ, έχει μείνει στο νεκροτομείο, αφού οι ισλαμικές κοινότητες της Αυστραλίας αρνούνται να τον κηδεύσουν!

sydney-seige-new-main.jpg
Ο εκπρόσωπος των λιβανικής καταγωγής μουσουλμάνων της Αυστραλίας, Αμίν Σαγιέντ, πρότεινε οργισμένος, το πτώμα του να πεταχτεί στη θάλασσα και χαρακτήρισε τον Ιρανό δράστη «ζώο»! Ο ίδιος μάλιστα, είπε: «Η κοινότητά μας δεν θα πραγματοποιούσε την κηδεία του ούτε για 3 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια!».

Ο σιίτης μουσουλμάνος, ο οποίος είχε ασπαστεί το σουνιτικό Ισλάμ και εμφανιζόταν ως «κληρικός», έχασε τη ζωή του, μαζί με δύο ομήρους του, τον 34χρονο διευθυντή του καφέ και μία 38χρονη μητέρα τριών παιδιών, όταν η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο αυστραλιανός στρατός έκαναν έφοδο στο καφέ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top