Χαμός με τη δήλωση Τουρκοκύπριας βουλευτή: «Ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες»

Την απειλούν τώρα εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία

Χαμός με τη δήλωση Τουρκοκύπριας βουλευτή: «Ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις της Τουρκοκύπριας βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ντογούς Ντεργιά, η οποία είπε ανοιχτά ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες. Μάλιστα, έπειτα από αυτή τη δήλωση, δέχεται απειλές από εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία για τη σωματική της ακεραιότητα.

«Οι Ελληνοκύπριοι έζησαν τον πόνο των αγνοουμένων, των νεκρών και της προσφυγιάς. Ήταν θύματα βιασμών. Η Εκκλησία επέτρεψε το 1974 τις εκτρώσεις, ακριβώς λόγω των βιασμών από τον τουρκικό στρατό» είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία της, η Ντογούς Ντεργιά και πρόσθεσε:

«Την ώρα που φωνάζουμε για το δίκαιο και τον πόνο μας, να μην ξεχνούμε το δίκαιο και τον πόνο άλλων ανθρώπων».

«Δέχθηκα επίθεση στα social media, όπου με απείλησαν ότι θα με βιάσουν. Μου είπαν ότι κατηγορώ τους Τούρκους στρατιώτες ως βιαστές, μου είπαν ότι προδίδω τουρκικό έθνος και διαχωρίζω τους Τ/κ από την Τουρκία», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι κατήγ��ειλε τις απειλές στη λεγόμενη αστυνομία στα κατεχόμενα, χωρίς, ωστόσο, καμιά ανταπόκριση.

Η κ. Ντεριά, όπως δήλωσε στο Sigmalive, πήγε εκ νέου χθες στην «αστυνομία» με τον δικηγόρο της και κατήγγειλε την επίθεση. Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συζήτησης του «προϋπολογισμού», η Πλατφόρμα για την Ισότητα των Φύλων πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην ψευδοβουλή, εκφράζοντας τη στήριξή της στη «βουλευτή», ενώ μέλη μέλη της Πλατφόρμας εισήλθαν στην ψευδοβουλή έχοντας σφραγισμένα τα στόματα τους με ταινία. Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα και εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση.

Το 2013, η Ντεργιά είχε προκαλέσει και πάλι την οργή των τουρκοκύπριων όταν στην πρώτη συνεδρίαση της «βουλής» είχε αναγνώσει όρκο για την επανένωση της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top