ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν στενότερους δεσμούς με την Κούβα!

Η απόφαση του Ομπάμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν στενότερους δεσμούς με την Κούβα!

​Σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η πλειοψηφία των αμερικανών πολιτών είναι θετική στην ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας και παρά το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές και από τα δύο κόμματα επέκριναν την Τετάρτη την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα.

Μάλιστα, ποσοστό μικρότερο του 20% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, έδειξε η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 31.000 ενήλικων Αμερικανών.

Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της ενίσχυσης, ενώ το 39% δεν είναι σίγουροι.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε πριν από τη χθεσινή ιστορική ανακοίνωση του Ομπάμα και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 10 Ιουλίου με 9 Οκτωβρίου.

Η απόφαση του Ομπάμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ακόμη κι από τον συνήθως σύμμαχό του, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες.

Οι Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν ακόμη εντονότερα, ειδικά οι πιθανοί διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος Τζεμπ Μπους, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, και ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Οι ισπανόφωνοι, βασικοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών, είναι μαζικά υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων.

Σε εθνικό επίπεδο, το 49% από αυτούς υποστηρίζουν την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων και περίπου το 20% τάσσονται κατά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top