Μακελειό στο Πακιστάν:13χρονη προσποιήθηκε την νεκρή για να γλιτώσει από την μανία των Ταλιμπάν

Παιδιά μέσα στα αίματα έτρεχαν να γλιτώσουν

Μακελειό στο Πακιστάν:13χρονη προσποιήθηκε την νεκρή για να γλιτώσει από την μανία των Ταλιμπάν

​Το Πακιστάν έχει βουτήξει στο πένθος. Ο πατέρας που βλέπετε στο βίντεο λυγίζει όταν από μπροστά του περνάει το φέρετρο του παιδιού του.

Μια 13χρονη μαθήτρια ήταν η μόνη που βγήκε ζωντανή από την τάξη της. Ήταν μέσα στα αίματα και παρίστανε την νεκρή όταν μπήκαν μέσα οι ένοπλοι Ταλιμπάν.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο. Το μόνο που ρωτά είναι που είναι ο αδερφός της. Ο Αμίρ την στιγμή που παρέδιδε το γραπτό του στην Χημεία, άκουσε πυροβολισμούς.

Τότε ο καθηγητής τους κλείδωσε την πόρτα. Οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν την έριξαν κάτω και μπήκαν μέσα.

Το μακελειό στο σχολείο ξύπνησε μνήμες στην 17χρονη Πακιστανή Μαλάλα από την ημέρα που πυρά των Ταλιμπάν την τραυμάτισαν στο κεφάλι. Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης καταδίκασε την «αποκρουστική» και «φρικτή» επίθεση.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ. Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν.»

«Στοχοθετώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top