Tουλάχιστον 132 παιδιά είναι νεκρά από το αιματοκύλισμα στο Πακιστάν

Νεκρός και ο έκτος δράστης-Πρώτη ανάρτηση: 16/12/2014 16:35

Tουλάχιστον 132 παιδιά είναι νεκρά από το αιματοκύλισμα στο Πακιστάν

​Νεκρός είναι και ο έκτος ισλαμιστής ένοπλος Ταλιμπάν ο οποίος μαζί με πέντε ακόμη ένοπλους εισέβαλαν μέσα σε σχολείο το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του στρατού στην πόλη Πεσαβάρ και σκότωσαν τουλάχιστον 141 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 132 παιδιά. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 182. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μαθητές είναι παιδιά στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων του στρατού, ηλικίας από 16 ετών και κάτω.

pesawar5.jpg

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες ενώ η επιχείρηση ανακατάληψης του σχολείου φέρεται έτσι να έχει ολοκληρωθεί.

Την ίδια ώρα, οι πυροτεχνουργοί πρέπει να απενεργοποιήσουν και εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους έχουν τοποθετήσει στο χώρο οι Ταλιμπάν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναουάζ Σαρίφ έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία».

20292709_APTOPIX_Pakistan_JPEG_0bf79.limghandler.jpg
Το χρονικό της τραγωδίας

Πέντε έως έξι ισλαμιστές, φορώντας στολές αστυνομικών, εισήλθαν στο σχολείο και αμέσως ακολούθησαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ οι αρχές περικύκλωσαν το κτήριο και απέκλεισαν την περιοχή.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους 500 μαθητές απομακρύνθηκαν ασφαλώς από το σχολείο.

Ένα από τα πιο σοκαριστικά που συνέβησαν ήταν ότι ένας από τους δράστες, μπήκε σε μια τάξη όπου βρίσκονταν 60 μαθητές και ανατινάχθηκε!

Οι υπόλοιποι, με όπλα στα χέρια, μπήκαν στις υπόλοιπες τάξεις και πυροβολούσαν εν ψυχρώ!

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν, αφού τα παιδιά έτρεχαν να σωθούν κάτω από τα θρανία τους!



Ακόμα οι δολοφόνοι έβαλαν σε μια δασκάλα φωτιά, καίγοντας την ζωντανή και ανάγκασαν τους μαθητές τους να τη βλέπουν να πεθαίνει.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε ότι η επίθεση είναι απάντηση στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων κατά των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο Μουντασίρ Αγουάν, εργαζόμενος στο σχολείο, δήλωσε ότι είδε έξι άτομα να σκαρφαλώνουν στους τοίχους του ιδρύματος. «Θεωρήσαμε ότι ήταν παιδιά τα οποία έπαιζαν κάποιο παιχνίδι», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters. «Μετά όμως είδαμε ότι κουβαλούσαν μαζί τους πυροβόλα όπλα», πρόσθεσε.

20292074_Pakistan_JPEG_0078f.limghandler.jpg


pesawar.jpg
Ομπάμα: Ειδεχθής η επίθεση σε σχολείο στο Πακιστάν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την «αποκρουστική» και «φρικτή» επίθεση την οποία διέπραξαν οι Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα παιδιά.

«Στοχοθετώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους», τόνισε ο κ. Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν στις προσπάθειές της να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» και «να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» της νοτιοανατολικής Ασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top