ΑΥΤΗ είναι η λέξη της χρονιάς για το 2014

Πέρυσι ήταν η λέξη «selfie»

​Τη λέξη της χρονιάς για το 2014 ανακοίνωσε η Oxford Dictionaries και είναι το ρήμα «vape»! Τι σημαίνει; Το ρήμα προέρχεται από τη λέξη «vapour» που σημαίνει ατμός και το «vape» είναι η εισπνοή και εκπνοή κ��ι αναφέρεται στο κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου ή κάποιας παρόμοιας συσκευής.

Η συγκεκριμένη λέξη επιλέχθηκε λόγω της τρομερής αύξησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία έγιναν τρομερή μόδα την χρονιά που σε λίγες μέρες θα αποχαιρετήσουμε.

vape-ilekroniko-tsigaro-630.jpg
Όπως επισημαίνει η Oxford Dictionaries είναι 30 φορές πιο πιθανό να συναντήσει κανείς τη λέξη «vape» σε σχέση με τρία χρόνια πριν.

Η Τζούντι Πίρσολ, διευθύντρια έκδοσης της Oxford Dictionaries, δήλωσε: «Καθώς το vaping έγινε μόδα και με την αυξανόμενη δημόσια συζήτηση για τους κινδύνους και την ανάγκη νομοθεσίας, η γλωσσική χρήση της λέξης vape το 2014 παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση».

Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο άνοιξε το πρώτο vape cafe, ενώ στη Νέα Υόρκη έγιναν διαδηλώσεις για την απαγόρευση του vaping σε κλειστό χώρο.

Να σημειωθεί ότι η περσινή λέξη της χρονιάς ήταν η «selfie».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top