Φονική κακοκαιρία πλήττει ΗΠΑ, Σάο Πάολο και Βρετανία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες- Χάος επικρατεί στις περισσότερες πόλεις

Φονική κακοκαιρία πλήττει ΗΠΑ, Σάο Πάολο και Βρετανία
​ΗΠΑ
Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 10 ετών πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην Καλιφόρνια, πάνω από 150.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και τα σχολεία έκλεισαν λόγω καταιγίδων ενώ χιονιάς χτύπησε τις ανατολικές ακτές.
Σπίτια και παρασύρθηκαν στη θάλασσα όταν ολόκληρη παραλία διαβρώθηκε από τα κύματα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.
Χάος επικρατεί στην Καλιφόρνια από την κακοκαιρία που πλήττει τις δυτικές ακτές. Η χειρότερη καταιγίδα της τελευταίας δεκαετίας στο Σαν Φρανσίσκο μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια και τις πλατείες σε λίμνες για καγιάκ.
Στη λίμνη Ταχόε στη Βόρεια Καλιφόρνια κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για σερφ. Στο Μπέρκλι πάλι τα νερά πλημμύρισαν τις διαβάσεις, σκεπάζοντας τα αυτοκίνητα.
Όρεγκον και Ουάσιγκτον βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας. Οι δρόμοι θυμίζουν παγοδρόμια. Οι οδηγοί χάνουν τον έλεγχο των οχημάτων τους και οι πεζοί την ισορροπία τους.
Χιονοθύελλα με ανέμους που ξεπέρασαν τα 220 χλμ. την ώρα χτύπησε τη Σιέρα Νεβάδα. Δρόμοι και σχολεία έκλεισαν, ενώ χιονιάς έπληξε και την πολιτεία της Πενσιλβάνια. Το Ντάλας πάλι βυθίστηκε στην ομίχλη που άφηνε να φανούν μόνο οι κορυφές από τους ουρανοξύστες.
Σάο Πάολο
Μεγάλο μέρος της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας έχει καλυφθεί από νερό. Αυτοκίνητα και λεωφορεία εγκαταλείφθηκαν από τους οδηγούς και τους επιβάτες τους στους πλημμυρισμένους δρόμους. Τα πλάνα από το ελικόπτερο δείχνουν αυτούς τους ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί σε μια γέφυρα. Άλλοι προσπαθούν να καλύψουν πόρτες και παράθυρα ώστε να μην μπει μέσα το νερό. Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν το Σάο Πάολο τις τελευταίες ημέρες μετά από μήνες ξηρασίας. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι ανθρώπων.
Βρετανία
Στη Βρετανία μια μετεωρολογική βόμβα έχει προκαλέσει χάος στους δρόμους και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και αυτοκίνητα έχουν καθηλωθεί μέσα στο νερό. Η βόρεια Αγγλία και η Σκοτία έχουν καλυφθεί από χιόνι. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έχει φτάσει του -2 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι τους 10 πόντους. Τεράστια κύματα φτάνουν ως τις ακτές της Σκωτίας. Η κακοκαιρία προβλέπεται να συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top