Η Μαλάλα και ο Σατιάρτι έλαβαν το Νόμπελ Ειρήνης τους

Η Πακιστανή έφηβη έχει επαινεθεί ευρύτατα για την παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε

Η Μαλάλα και ο Σατιάρτι έλαβαν το Νόμπελ Ειρήνης τους

​Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί από πυρά των Ταλιμπάν διότι αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, και ο Ινδός ακτιβιστής Καϊλάς Σατιάρτι έλαβαν σήμερα τα βραβεία Νόμπελ Ειρήνης τους, έπειτα από δύο ημέρες τιμητικών εκδηλώσεων για τις προσπάθειές τους όσον αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η Μαλάλα έγινε σήμερα μακράν το νεότερο πρόσωπο στο οποίο έχει απονεμηθεί ποτέ το Νόμπελ.

Η Πακιστανή έφηβη έχει επαινεθεί ευρύτατα για την παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε αφότου μέλη του κινήματος των Ταλιμπάν την πυροβόλησαν μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο το 2012.

Ορισμένες οργανώσεις στη χώρα τους την κατηγορούν ότι αποτελεί μαριονέτα της Δύσης κι ότι παραβιάζει το συντηρητικό δόγμα του σουνιτικού ισλάμ που εφαρμόζεται στη χώρα της.

Ο Σατιάρτι, ο οποίος πιστώνεται πως έσωσε περίπου 80.000 παιδιά που εργάζονταν υπό συνθήκες που παραπέμπουν σε δουλεία, μερικές φορές έπειτα από βίαιες συγκρούσεις, κράτησε χαμηλό προφίλ στο Όσλο, αφήνοντας τη Μαλάλα, που μόνιμα ήταν περικυκλωμένη από θαυμαστές και θαυμάστριες, να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top