Θριαμβευτική επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδρία του CDU

Την χειροκροτούσαν επί 10 λεπτά

Θριαμβευτική επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδ��ία του CDU

​Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανελεξέγη πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο συνέδριό του στην Κολονία, για όγδοη φορά, συγκεντρώνοντας το 96,72% των ψήφων.

Το 2012 η 60χρονη Μέρκελ είχε εξασφαλίσει το 97,94% των ψήφων, την καλύτερή της επίδοση ιστορικά. Ήταν ούτως ή άλλως η μόνη υποψήφια για την προεδρία της CDU, του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, στο συνέδριό του.

Στη διάρκεια της ομιλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «ιστορικό επίτευγμα» το γεγονός ότι η Γερμανία ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό της, ενώ επέμεινε στην ορθότητα της πολιτικής που έχει επιβάλει στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεν είναι δείγμα γερμανικής παραξενιάς», είπε. «Αν στο τέλος δεν τηρήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε να πράξουμε σε αυτή την κρίση, ρισκάρουμε να χάσουμε την εμπιστοσύνη», τόνισε καταχειροκροτούμενη. «Και αυτό δεν θα ήταν καλό για την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί διά παντός».

Η ομιλία της καγκελαρίου έληξε με τους συνέδρους να χειροκροτούν όρθιοι επί δεκάλεπτο και τη Μέρκελ να πηγαινοέρχεται τέσσερις φορές στο μπροστινό μέρος της σκηνής προκειμένου να ευχαριστήσει τους συνέδρους.

Η Μέρκελ, που είναι καγκελάριος της Γερμανίας τα τελευταία εννέα χρόνια, είναι επίσης πρόεδρος της CDU τα τελευταία 14 χρόνια, αφότου τερματίστηκε η εποχή της κυριαρχίας του Χέλμουτ Κολ στις τάξεις της γερμανικής συντηρητικής παράταξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top