Κι όμως: Οι Γερμανοί θέλουν τη Μ��ρκελ καγκελάριο για… πάντα!

Πάει για την τέταρτη θητεία της

​Οι Γερμαν��ί θέλουν τη Μέρκελ καγκελάριο για πάντα, σύμφωνα με νέα δημοσκ��πηση!

Συγκεκριμένα, την υποψηφιότητά της για τέταρτη συναπτή θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας επιθυμεί η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών.

Η τρέχουσα θητεία της κ. Μέρκελ λήγει το 2017, όμως το 57% των ψηφοφόρων θέλει να δει τη «σιδηρά καγκελάριο» να διεκδικεί τα ηνία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για μια ακόμα τετραετία, όπως καταδεικνύει σφυγμομέτρηση της εταιρείας Emnid για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Στον αντίποδα, μόλις το 37% θα προτιμούσε η καγκελάριος να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017. Με δεδομένο ότι κ. Μέρκελ εξελέγη για πρώτη φορά το 2005, τυχόν τέταρτος κύκλος στην εξουσία θα σήμαινε πως θα «κλείσει» 16 χρόνια στην ηγεσία της «ατμομηχανής» της Γηραιάς Ηπείρου.

Στη μεταπολεμική περίοδο, μόνο ο Χέλμουτ Κολ, «πατέρας» της επανένωσης της Γερμανίας και πολιτικός μέντορας της κ. Μέρκελ, έχει υπηρετήσει τέσσερις θητείες στην καγκελαρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 74% των πολιτών πιστεύει πως η κ. Μέρκελ θα ήθελε να είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία, παρά το γεγονός ότι το 2013 πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η καγκελάριος εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης από την εξουσία μέσα στην τρέχουσα τετραετία.

Στο μέσο της τρίτης θητείας στην ηγεσία της Γερμανίας, και παρά την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, η κ. Μέρκελ απολαμβάνει επίπεδα δημοτικότητας που αποτελούν άπιαστο όνειρο για άλλους αρχηγούς κρατών.

Σύμφωνα με ξεχωριστή δημοσκόπηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από την κρατική ραδιοτηλεόραση ARD, το εντυπωσιακό 67% των Γερμανών επιδοκιμάζει το έργο της καγκελαρίου.

Ωστόσο, υπάρχει θύελλα αντιδράσεων από την πρόταση των κυβερνητικών εταίρων της Α. Μέρκελ. Οι Χριστιανοκοινωνιστές, θέλουν να επιβάλλουν τη χρήση της γερμανικής γλώσσας στα σπίτια των μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ράψτε το, Φράου Μέρκελ! Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας!»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top