Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει Κίνα, Καλιφόρνια των ΗΠΑ και Ουγγαρία

Συναγερμός για κατολισθήσεις και πλημμύρες

​Συναγερμός για κατολισθήσεις και πλημμύρες έχει σημάνει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, καθυστερήσεις στις πτήσεις στο Λος Αντζελες όπου είχε να πέσει τόσο νερό από το 1961, αλλά και στο Σαν Φρανσίσκο, όπου επίσης σταμάτησε η κυκλοφορία του ιστορικού τραμ της πόλης.

Στην Κίνα, ξαφνικό κύμα παγετού χτύπησε το Πεκίνο αλλά και τις ανατολικές περιοχές της χώρας. Αγωγοί της ύδρευσης έσπασαν από την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας στο Πεκίνο και οι πίδακες του νερού στερεοποιήθηκαν αμέσως σχηματίζοντας παγωμένα συντριβάνια σαν δέντρα από κάποιο πολικό παραμυθένιο κόσμο

Το θερμόμετρο κατρακύλησε σχεδόν έξι βαθμούς κάτω από το μηδέν στην κινεζική πρωτεύουσα.

Στα ανατολικά της Κίνας, στη Χαρμπίν, ο υδράργυρος βούτηξε στους 15 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Τσενγκντέ στους μείον 10. Εκεί ένας ηλικιωμένος έπεσε μέσα σε παγωμένη λίμνη καθώς και ένας άντρας που έβγαλε τα ρούχα τους για να πάει να τον σώσει. Τελικά πυροσβέστες τους ανέσυραν σώους από τα νερά...

Στην Ευρώπη, στην Ουγγαρία, 40.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στα προάστια της Βουδαπέστης. Στρώμα πάγου έως και 10 εκατοστών προκάλεσε πτώση κλαδιών και δέντρων, καταστρέφοντας καλώδια ηλεκτροδότησης και απειλώντας ολόκληρα δάση σε υψόμετρο ενώ των 400 μέτρων. Σε πολλές περιοχές διεκόπη η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και των σχολείων.