Συναγερμός στο παλάτι του Μπάκιγχαμ: χάνει τον θρόνο της η Βασίλισσα Ελισάβετ;

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα

​Μεγάλη αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ένα δημοσίευμα, το οποίο αφορά την βασίλισσα Ελισάβετ!

Συγκεκριμένα, μια επιστημονική ανακάλυψη έρχεται να… εκθρονίσει ακόμη και τη βασίλισσα: Το δικαίωμα της Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται στον θρόνο της Βρετανίας τα τελευταία 62 χρόνια, αμφισβητείται μετά την ανακάλυψη των επιστημόνων σχετικά με τα λείψανα του Ριχάρδου του Γ’ που βρέθηκαν πρόσφατα στο Λέστερ.

I821A3XX.jpg

Οι επιστήμονες είναι σχεδόν 100% σίγουροι ότι ο σκελετός που βρέθηκε σε ένα παρκινγκ στο Λέστερ το 2012 ανήκει τον Ριχάρδο τον Γ’.

Ο Ριχάρδος ήταν ο τελευταίος Άγγλος βασιλιάς, που πέθανε στο πεδίο της μάχης το 1485.

The-Queen-monarch-228267.jpg
Συγκρίνοντας το DNA από το σκελετό με δείγματα από ζώντες συγγενείς του Ριχάρδου από την πλευρά του πατέρα του δεν βρήκαν ωστόσο καμία ταύτιση, γεγονός που μπορεί να αμφισβητήσει την ευγενή καταγωγή ορισμένων.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με ασφάλεια σε ποιο σημείο σημειώθηκε η μοιχεία, υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους εγείρουν ερωτήματα για την νομιμότητα του Ερρίκου του 5ου, του Ερρίκου του 6ου και ολόκληρης της δυναστείας των Tudor.

Richard-III-skeletal-remains-228263.jpg
Άλλοι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν ότι η σημερινή βασιλική οικογένεια που κατάγεται από τον Οίκο των Tudor δεν θα πρέπει να ανησυχεί: «Δεν υπονοούμε με κανένα τρόπο ότι η βασίλισσα δεν θα έπρεπε να είναι στο θρόνο», δήλωσε ο Κέβιν Σούρερ από το πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Ερευνητές σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη μεσαιωνική γραμμή διαδοχής στη μοναρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top