Έτοιμοι να παραδοθούν στις αρχές οι ιδρυτές του κινήματος Occupy Central στο Χονγκ Κονγκ

Μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία

Έτοιμοι να παραδοθούν στις αρχές οι ιδρυτές του κινήματος Occupy Central στο Χονγκ Κονγκ

​Το τερματισμό των φοιτητικών διαδηλώσεων που εκτυλίσσονται τους τελευταίους δυο μήνες στο Χονγκ Κονγκ ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις ιδρυτές του φιλοδημοκρατικού κινήματος Occupy Central.

Οι τρεις άνδρες έκαναν γνωστό πως θα "παραδοθούν" στην Αστυνομία την Τετάρτη και ζήτησαν από τους φοιτητές που διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της πόλης να διαλυθούν και να απομακρυνθούν από το "επικίνδυνο μέρος".

Ο Μπένι Τάι εξήγησε ότι θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και στην "αρχή της ειρήνης και της αγάπης".

"Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης", δήλωσε.

"Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν" τη φύση του κινήματος, δήλωσε ο ηγέτης του Occupy Central Μπένι Τάι.


A-protester-is-arrested-b-011.jpg
Η ανακοίνωση δημοσιοποιε��ται την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που ήταν από τις σοβαρότερες που έχουν σημειωθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να εντείνεται η εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που έχει περάσει υπό κινεζική κυριαρχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top