Αυτές είναι οι πιο περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στον κόσμο!

Ας μπούμε σε κλίμα γιορτών

Αυτές είναι οι πιο περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στον κόσμο!

​Mιας ��αι μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων τι πιο ωραίο από το να μάθουμε τις πιο παράξενες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στον κόσμο.

Οι Νορβηγοί για παράδειγμα, πιστεύουν ότι όταν φτάνει η παραμονή των Χριστουγέννων, φέρνει μαζί της όλα τα κακά πνεύματα και τις μάγισσες.

Έτσι, οι νοικοκυρές κρύβουν όλες τις σκούπες τους πριν τον βραδινό ύπνο, για να μην τις δει κάποιο από τα πνεύματα ή τις γριές μάγισσες και μπει στο σπίτι για να τις πάρει.

Για μεγαλύτερη σιγουριά ο πιο γενναίος άνδρας της οικογένειας βγαίνει έξω και μοιράζει μες το βράδυ ζεστή σοκολάτα για να διώξει τα πνεύματα.

Στην Ουκρανία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι κάπως περίεργα. Οι κάτοικοι της χώρας στολίζουν τα δέντρα τους με ασημένιους και χρυσούς ιστούς αράχνης.

Η παράδοση αυτή προέρχεται από μια ιστορία για μια πολύ φτωχή γυναίκα, η οποία δεν είχε την οικονομική άνεση να στολίσει το σπίτι της για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ενώ κοιμόταν, οι αράχνες ύφαιναν στολίδια από καθαρό χρυσό και ασήμι για να διακοσμήσουν το δέντρο της και να της φέρουν πλούτη.

Σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας, τα δώρα τα φέρνει η Befana, μια καλή μάγισσα. Στα φρόνιμα παιδιά αφήνει δώρα, γλυκά και φρούτα, ενώ στα άτακτα, κάρβουνα και σκόρδα.

Οι γονείς της αφήνουν ένα ποτήρι κρασί και αν αρέσει στη Befana, θα σκουπίσει το σπίτι προτού πετάξει με τη σκούπα της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top