ΧΩΡΙΣ αποζημίωση παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο Μπράουν

Δήλωσε ότι φοβάται για την ασφάλεια τη δική του και των συναδέλφων του

ΧΩΡΙΣ αποζημίωση παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο Μπράουν

Ο λευκός αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο μαύρο Μπράουν τον Αύγουστο του 2014 στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, δεν έλαβε αποζημίωση κατά την παραίτηση του, σύμφωνα με τον δήμαρχο του προαστίου του Σεντ Λούις.

Ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ανακοίνωσε την παραίτησή του, όπως σας γράψαμε στο star.gr., λέγοντας πως φοβάται για την ασφάλειά του καθώς και για την ασφάλεια των συναδέλφων του, αφού σάλο αντιδράσεων και σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν στο Μιζούρι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, να τον αθωώσει.

«Δεν θα υπάρξει αποζημίωση ούτε θα παραταθεί η καταβολή ασφαλιστικών επιδομάτων στον Ντάρεν Ουίλσον μετά την παραίτησή του» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τζέιμς Νόουλς. Ο Νόουλς παρουσίασε επίσης πρωτοβουλίες για να ενταχθούν περισσότεροι Αφροαμερικανοί στην αστυνομική δύναμη του Φέργκιουσον.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν ενίσχυσε τις επικρίσεις για τον τρόπο που η αστυνομία και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονοτικές ομάδες.

Οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Το σαββατοκύριακο έγιναν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις, σε δρόμους, εμπορικά κέντρα και κυβερνητικά κτίρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top