ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ιταλία: εμβόλιο αντιγριπικό σκόρπισε τον θάνατο σε 13 ανθρώπους!

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής

​Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην χώρα μετά από τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου ανήλθε σε 13, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι αρμόδιες Αρχές.

Αρχικά, οι θάνατοι ηλικιωμένων λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους από φαρμακευτική εταιρεία σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν τέσσερις.

Σε διάστημα τεσσάρων ημερών όμως αυξήθηκαν στους 13.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών και δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν υπάρχει, πράγματι, ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους θανάτο��ς αυτούς και στο εμβόλιο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA), ο οποίος κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Για την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων θα χρειασθούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Επισήμανε ακόμη ότι απαγόρευσε προληπτικά την διάθεση δύο παρτίδων του συγκεκριμένου εμβολίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελία της Σιένα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη παραγωγή επιζήμιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ οι εισαγγελίες της Ρώμης, του Πράτο και των Συρακουσών στη Σικελία θα ερευνήσουν επίσης τις υποθέσεις των ύποπτων θανάτων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top