Σαρκοζί is BACK: Με 64,5% αναλαμβάνει τα ηνία της γαλλικής Δεξιάς

Εξελέγη πρόεδρος του UMP μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας

Σαρκοζί is BACK: Με 64,5% αναλαμβάνει τα ηνία της γαλλικής Δεξιάς

​Περίπου 2,5 χρόνια μετά την ήττα του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο δεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε το πρώτο "βήμα" προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, κερδίζοντας την ηγεσία του σχηματισμού του, του UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Τα 268.000 μέλη αυτού του μεγάλου συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά στο Ίντερνετ, από την Παρασκευή το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), για να εκλέξουν τον αρχηγό τους. Το τελικό 64,5% ήταν το ποσοστό, που σφράγισε την επιστροφή του Σαρκοζί στην προεδρία της παράταξής του.

«Όσο περισσότεροι ψηφίσετε, τόσο περισσότερο ισχυρός και νομιμοποιημένος θα είμαι», επαναλάμβανε ο Σαρκοζί στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας.

Έτσι και έγινε… Βέβαια, την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το ποσοστό του 85% που τον οδηγήσε στην γαλλική προεδρία, τα "κλειδιά" της οποίας κρατούσε από το 2007 ως το 2012.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top