Ντόροθι Κινγκ: Αρχαιολόγος και ιστορικός ή απλά... μια καλά διαβασμένη μπλόγκερ;

Διχάζεται η κοινή γνώμη για την επιστημονική της ιδιότητα

Η Ντόροθι Κινγκ τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που έγινε μόνιμη σχολιάστρια των ευρημάτων της Αμφίπολης. Πολλοί είναι αυτοί όμως, διεθνώς, που αμφισβητούν όχι μόνο τις απόψεις της, αλλά και την επιστημονική ιδιότητα, της αρχαιολόγου – ιστορικού!

Εμείς γνωρίσαμε τη Ντόροθι Κινγκ, ως μια επιφανή Αμερι��ανίδα αρχαιολόγο, που μπήκε από νωρίς, στο χορό της σεναριολογίας για το νεκρό της Αμφίπολης. Η «αυτοαποκαλούμενη αρχαιολόγος» -όπως την αναφέρει η Βικιπαίδεια-, κάνει πολλούς να κρέμονται από τα χείλη της, αλλά κ��ι άλλους τόσους να... ψάχνουν ποιά είναι ακριβώς η γοητευτική, επικοινωνιακή σαραντάρα, που μετά το Μέγα Αλέξανδρο...ποντάρει δυνατά στον Ηφαιστίωνα, «στολίζοντας»... αλά ελληνικά όσους την αμφισβητούν!

«Έτσι, ο θυμωμένος μ@@@@@ς που υποστηρίζει πως λέω ψέματα για τη θεωρία του Ηφαιστίωνα είναι απλώς... ανίκανος να καταλάβει τις αρχαίες πηγές» είναι χαρακτηριστική μια ανάρτηση της στο twitter.

Είναι αρχαιολόγος και ιστορικός , λοιπόν, ή απλά μια πανέξυπνη διαβασμένη μπλόγκερ; Αυτό αναρωτιέται μέχρι και ο Guardian , που τη χαρακτηρίζει «ξανθιά, λαμπερή, άφοβη κυνηγό θησαυρών», αλλά και «θηλυκό Indiana Jones», ψάχνοντας ταυτόχρονα να... ανακαλύψει το διδακτορικό, που η ίδια υποστηρίζει πως έχει. Εκείνη όμως μιλά για την ελληνική αρχαιότητα με κάθε αφορμή, όπως και στη γυμνή φωτογράφηση της Kim Kardashian, για την οποία σχολίασε χαρακτηριστικά, επίσης στο twitter: «Συγγνώμη Kim, αλλά οι Έλληνες για άλλη μια φορά το έκαναν πρώτοι - και καλύτερα».

Η Ντόροθι Κινγκ λέει πως έχει αρνηθεί στο Playboy να φωτογραφηθεί γυμνή, αν και ακούγεται πως τέτοια πρόταση δε�� της έγινε ποτέ. Πάντως, ενώ κάποιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν πως είναι αρχαιολόγος, η διεθνής κοινότητα δείχνει να την έχει αποδεχθεί με την επιστημονική της ιδιότητα - αλλά και σαν μια κάτοχο διδακτορικού, η οποία με τα ψηλοτάκουνα Μανόλο Μπλάνικ που φοράει , θα μπορούσε να παίζει στο «Sex and the City»!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top