Κατέρρευσε 8όροφη πολυκατοικία στο Κάιρο- 10 ΝΕΚΡΟΙ και 15 παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια

Το κτίριο ισοπεδώθηκε ξαφνικά μέσα στη νύχτα

Κατέρρευσε 8όροφη πολυκατοικία στο Κάιρο- 10 ΝΕΚΡΟΙ και 15 παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια

Οκταόροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι, 7 να τραυματιστούν και 15 να παγιδευτούν κάτω από τα ερείπια!

Το κτίριο κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στη νύχτα στο φτωχό συνοικισμό Ματαρίγια του βορειοανατολικού Καΐρου, όπου πολλά πολυόροφα κτίρια έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση των κανόνων δόμησης.

kairo2.jpg
«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς 15 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια. Οι υπηρεσίες διάσωσης προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μάμντουχ Αμπντελκαντέρ και πρόσθεσε:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της κατάρρευσης, αλλά μας είπαν ότι δύο όροφοι είχαν προστεθεί πρόσφατα, εντελώς παράνομα».

kairo3.jpg
Οι υπηρεσίες διάσωσης εκκένωσαν τέσσερα παρακείμενα κτίρια από φόβο μήπως καταρρεύσουν και αυτά με τη σειρά τους, πρόσθεσε ο στρατηγός Αμπντελκαντέρ, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Eιδήσεων ΜΕΝΑ.

Περιστατικά κατάρρευσης κτιρίων είναι σύνηθες φαινόμενο σε αιγυπτιακές πόλεις, καθώς πολλές νέες πολυκατοικίες οικοδομούνται κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας και οι παλιές δεν συντηρούνται καν. Πολλοί ιδιοκτήτες προσθέτουν επίσης ορόφους, χωρίς οικοδομική άδεια σε κτίρια ήδη παραμελημένα και ετοιμόρροπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top