Όταν οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις βάζουν τα γιορτινά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)!

ΔΕΙΤΕ τις Χριστουγεννιάτικα στολισμένες!

Όταν οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις βάζουν τα γιορτινά τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)!

​Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Στοκχόλμη… Τι γίνεται όταν αυτές οι πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις βάζουν τα γιορτινά τους και υποδέχονται τους επισκέπτες τους;

Δίνουν το σήμα για την έναρξη των Χριστουγέννων φυσικά!!! Αν είστε από τους τυχερούς που θα επισκεφτούν μια από τις συγκεκριμένες πόλεις, τότε βλέποντας τις παρακάτω εικόνες θα πάρετε μια μικρή γεύση από το υπερθέαμα που πρόκειται να συναντήσετε. Αν πάλι μείνετε στην Ελλάδα για τις γιορτές, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε έστω και νοερά μέσω του star.gr!

Δείτε τις παρακάτω εικόνες και μυηθείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων…

1.Παρίσι: «Το Παρίσι είναι μια γιορτή», έλεγε ο Χέμινγουεϊ και δεν είχε άδικο. Η Γαλλική πρωτεύουσα όταν βάζει τα γιορτινά της γίνεται ακόμα πιο μαγική από ό,τι είναι ούτως ή άλλως! Λιγότερο φωταγωγημένο από το Λονδίνο, πιο ατμοσφαιρικό από το Βερολίνο, το Παρίσι μεταμορφώνεται σε μια απέραντη θεατρική σκηνή, όπου «ανεβαίνουν» οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις! Το περπάτημα στα Ηλύσια Πεδία, στη Saint Germaine de Pres, στην Μονμάρτη και το πέρασμα από το γνωστό εμπορικό κέντρο Galeries Lafayette είναι must!

untitled.jpg

2.Λονδίνο: Δεν υπάρχει άλλη πόλη που να γιορτάζει τα Χριστούγεννα όσο η Βρετανική Πρωτεύουσα! Οι δρόμοι, τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα (Harrods, Selfridges, Harvey Nicols κλπ) διακοσμούνται από τους καλύτερους του είδους ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου (κι αρχές μην σας πω!) έως και τα μέσα Γενάρη. Το σύνθημα δόθηκε και φέτος στις 16 Νοεμβρίου, όπου χιλιάδες φωτάκια στόλισαν κάθε σπιθαμή της Regent Street. Σειρά έχει η Sloan Str, η Oxford Str, το ατμοσφαιρικό Convent Garden -που φέτος γέμισε από τεράστιες χριστ��υγεννιάτικες μπάλες, led φωτάκια και απίστευτες μυρωδιές- για να καταλήξουμε στη Trafalgar Square όπου φωταγωγείται το πανύψηλο δέντρο-δώρο της Νορβηγίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια της Βρετανία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

londio.jpg
Τέλος, δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτεί κανείς το Λονδίνο τη περίοδο των εορτών και να μην πάει στην Winter Wonderland του Hyde Park (έως τις 4 Ιανουαρίου). Πρόκειται για ένα ατελείωτο λούνα Παρκ, με καρουζέλ, με ένα τεράστιο τροχό -2ο μεγαλύτερο μετά το London Eye-, ένα πελώριο παγοδρόμιο, υπαίθρια παιχνίδια και αμέτρητες λιχουδιές!

,lovik.jpg

3.Βερολίνο: Στην ατμόσφαιρα υπάρχει διάχυτη η μυρωδιά του ζεστού αρωματικού κρασιού, Glühwein. Οι υπαίθριες αγορές έχουν στηθεί στη Breitscheidplatz, γύρω από τη βομβαρδισμένη εκκλησία του Γουλιέλμου. Η πόλη μπαίνει σε γιορτινούς ρυθμούς και οι επισκέπτες ζουν ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο!

berolino.mkkll.jpg

berolino.jpg

4.Στοκχόλμη: Στη πανέμορφη πόλη της Σουηδίας που έχει για θρησκεία της το design, τα Χριστούγεννα παίρνουν άλλη διάσταση! Το τσουχτερό κρύο δεν εμποδίζει χιλιάδες Σουηδέζες καλλονές, ντυμένες με λευκά φορέματα και στέμματα στο κεφάλι και κρατώντας κεριά στα χέρια, να ξεχύνονται στους δρόμους και να ενσαρκώνουν τη Santa Lucia –που λατρεύουν οι Σουηδοί- βάζοντας μικρούς και μεγάλους στο κλίμα των ημερών!

stok.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top