Για τέταρτη μέρα ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες

Συνελήφθη για διαφθορά, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Για τέταρτη μέρα ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες

O πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, υποβάλλεται σε ανάκριση μέχρι τελικής πτώσεως για τέταρτη μέρα, μετά τη σύλληψη του στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Είναι μία χαρά, καλύτερα από ότι είμαι εγώ. Είναι ευδιάθετος», δήλωσε ο δικηγ��ρος του, Ζοάο Αραούχο, χωρίς να αναφέρει αν ο Σόκρατες κατηγορείται για κάτι ή αν ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, έφερε τις συλλήψεις και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Ανάμεσα στις έρευνες που έγιναν για αυτόν ήταν και υπόθεση κατάχρησης εξουσίας, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος το 2002, σχετικά με την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, αν και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται με χειροπέδες στην Πορτογαλία, με τον διάδοχο του στην πρωθυπουργία, Πέδρο Πάσους Κοέλιου, να αναφέρει ότι η υπόθεση είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη και πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top