«‘Υμνοι» του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση Μπάιντεν με Βαρθολομαίο στο Φανάρι

«‘Υμνοι» του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη εξήρε προσερχόμενος στο Πατριαρχείο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Αυτός είναι ο άνδρας, που πράττει αυτά τα οποία λέει» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η προσωπικότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον εντυπωσιάζει, όσο τον είχε εντυπωσιάσει εκείνη του Νέλσον Μαντέλα.

Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς και κληρικοί της πατριαρχικής αυλής.

Στα βασικά θέματα της δίωρης συνομιλίας τους περιλαμβανόταν η κατάσταση της χριστιανικής ορθοδόξου μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως και η κατάσταση της ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας, την οποία επισκέφθηκε ο Μπάιντεν προηγουμένως.

Τον Αμερικανό αξιωματούχο συνόδευε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ��εναγήθηκε από τον κ. Βαρθολομαίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top