Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Ρουμανία

​Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε το εθνικό ινστιτούτο γεωφυσικής της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή Βράντσα, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Φοξάν της ανατολικής Ρουμανίας. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 39 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Ρουμανίας (IGSU) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Σε περίπου 40 ανέρχονται οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το Σάββατο στην κεντρική Ιαπωνία.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ένα θέρετρο για σκι, όπου αρκετοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα ερείπια των σπιτιών τους προτού διασωθούν.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι 39, προς το παρόν, εκ των οποίων οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση δημιουργήσαμε ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να δοθεί προτεραιότητα στη διάσωση και την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top