Νταβούτογλου: Θα συνεχίσει τις έρευνες η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

«Το φυσικό αέριο της Κύπρου ανήκει σε όλες τις πλευρές» δήλωσε!

Νταβούτογλου: Θα συνεχίσει τις έρευνες η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί πάλι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε σε συνέδριο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη ότι «οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν σε όλες τις πλευρές».

Σε μία άλλη αμφιλεγόμενη δήλωση, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Τουρκία θα μπορούσε να είναι ο κύριος καταναλωτής του εξαγόμενου φυσικού αερίου της Κύπρου» και υποσχέθηκε ότι όλοι θα κερδίσουν αν αποδεχθούν ότι το αέριο ανήκει και στις δύο πλευρές.

«Η ενέργεια έχει πολύ μεγάλη αξία για την Τουρκία και θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο ευημερίας και όχι διχασμού» ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ξαναρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Στη συνέχεια όμως είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες νότια της Κύπρου εάν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βήματα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στον πλούτο που υπάρχει στο νησί, αλλά και γύρω από αυτό», δήλωσε από την πλευρά του ο «υπουργός Ενέργειας�� του ψευδοκράτους Χακάν Ντιντσουρέκ, σε ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η «κόκκινη γραμμή» για τους Τουρκοκύπριους είναι ότι δεν θα παραδώσουν τα «δικαιώματά τους» και κατηγόρησε τη Λευκωσία για τη διακοπή των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top