ΕΡΧΕΤΑΙ το νέο σύμβολο του Παρισιού: Ο τρίγωνος πύργος που θα κλέψει τη δόξα του Άιφελ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΕΡΧΕΤΑΙ το νέο σύμβολο του Παρισιού: Ο τρίγωνος πύργος που θα κλέψει τη δόξα του Άιφελ

​Ο τελευταίος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο Παρίσι εγκαινιάστηκε το 1973 και ήταν ένα αδιάφορο, σκοτεινό κτίριο 59 ορόφων, ο Πύργος Μονπαρνάς!

Σήμερα όμως οι Παριζιάνοι σκέφτονται να φτιάξουν έναν ουρανοξύστη, τόσο εντυπωσιακό που αναμένεται να κλέψει την δόξα του Πύργου του Άιφελ.

20048415_PURGOS_limghandler.jpg

(φώτο: Τα Νέα)

Το σχέδιό του είναι μάλιστα πολύ εντυπωσιακό!

trigonikos-pirgos-1.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παριζιάνοι αντιστέκονται σθεναρά στην ιδέα της ανέγερσης ουρανοξυστών στην πόλη τους, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα χαλάσει τον ορίζοντά της.

trigonikos-pirgos-2.jpg
Τώρα, η πρόταση των αρχιτεκτόνων Ζακ Χέρζοκ και Πιερ ντε Μερόν για την ανέγερση ενός τριγωνικού γυάλινου ουρανοξύστη 42 ορόφων (το ύψος του θα φθάνει τα 180 μέτρα) στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, έρχεται να διχάσει την πόλη.

trigonikos-pirgos-3.jpg
trigonikos-pirgos-4.jpg
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ενθουσιάστηκε με την πρόταση και την έβαλε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Και αν και τα όχι ήταν περισσότερα από τα ναι, η αντιπολίτευση έκανε το λάθος να δείξει τα ψηφοδέλτιά της, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στην Ινταγλκό να παραπέμψει το όλο θέμα για την τύχη της ανέγερσης του τριγωνικού πύργου, στη δικαιοσύνη.
trigonikos-pirgos-8.jpg
trigonikos-pirgos-7.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top