Ο Ερντογάν δεν "χαμπαριάζει": Ισλαμοποιεί την εκπαίδευση

Υποχρεωτική η διδασκαλία των θρησκευτικών και του σουνιτικού Ισλάμ

Ο Ερντογάν δεν "χαμπαριάζει": Ισλαμοποιεί την εκπαίδε��ση

​Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι την Αμερική ανακάλυψαν μουσουλμάνοι ναυτικοί τον 12ο αιώνα και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Τούρκος πρόεδρος επανέρχεται με σχέδια περί «ισλαμοποίησης» της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, αφαιρεί σταδιακά από το σχολικό πρόγραμμα τα όποια «κοσμικά-δυτικά» στοιχεία όπως τις ιστορικές αναφορές στον Καρλ Μαρξ, τη δυνατότητα συνύπαρξης αγοριών και κοριτσιών στο ίδιο περιβάλλον και μειώνει τις ώρες διδασκαλίας των μαθηματικών. Παράλληλα κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των θρησκευτικών και του σουνιτικού Ισλάμ για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Μιλώντας χθες από το βήμα σε τελετή εγκαινίων θρησκευτικού σχολείου στην Αγκυρα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στις Αρχές της τουρκικής εκπαίδευσης (στο υπουργείο Παιδείας και στο αρμόδιο Συμβούλιο) να διαμορφώσουν ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει «τη συνεισφορά των μουσουλμάνων στις παγκόσμιες τέχνες και επιστήμες». «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων είναι πολύ πιο σημαντική απ' όσο γνωρίζαμε.

Οι δυτικές πηγές δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως αλάθητα ιερά κείμενα», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top