ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Άνδρας που έπασχε από λευχαιμία θεραπεύτηκε χάρη στον ιό του AIDS!

Μια καινοτόμα θεραπεία στο «Penn Medicine» των ΗΠΑ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Άνδρας που έπασχε από λευχαιμία θεραπεύτηκε χάρη στον ιό του AIDS!

​Mια πειραματική θεραπεία έσωσε έναν άνδρα από τη Γιούτα, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία. Ο 30χρονος Μάρσαλ Τζένσεν θεραπεύτηκε πλήρως… χάρη στο ιό του AIDS, είδηση που προκαλεί έκπληξη παγκοσμίως.

Ο 30χρονος διαγνώσθηκε με λευχαιμία το 2012, ένα χρόνο μετά το γάμο του με τη γυναίκα του Αμάντα και τη γέννηση του γιού τους, Κέσμαν.

Νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Penn Medicine» των ΗΠΑ, δέχτηκε να υποβληθεί σε μια πειραματική θεραπεία, στην οποία οι καρκινοπαθείς καταπολεμούν το καρκίνωμα με τον ιό του HIV. Ο άνδρας κατάφερε να θεραπευτεί πλήρως από τη λευχαιμία.

873664562363.jpg
O γιατρός Καρλ Τζουν επεξεργάζεται την καινοτόμο θεραπεία μαζί με την ομάδα του εδώ και πολλά χρόνια.

Ο 30χρονος, λοιπόν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών, χρησιμοποιώντας μόσχευμα δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη. Ο ίδιος δέχτηκε μια μορφή του ιού HIV, προγραμματισμένη ώστε να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία πήγε πολύ καλά και φαίνεται ότι ο 30χρονος Τζένσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει καταφέρει να καταπολεμήσει πλήρως την λευχαιμία.
Το 2006 παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ότι η λευχαιμία συνδέεται με τον ιό HIV, όταν ένας άντρας που έπασχε από AIDS διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Όταν έλαβε μυελό των οστών από έναν δότη με μια σπάνια μετάλλαξη, ο καρκίνος υποχώρησε και ο ιός HIV εξαφανίστηκε από τον οργανισμό του.
53423634363.si.jpg
H θεραπεία αυτή έχει εφαρμοστεί συνολικά σε 30 ασθενείς. Απ’ αυτούς αφαιρέθηκαν χιλιάδες Τ-Λεμφοκύτταρα, στα οποία προστέθηκε ο ιός του AIDS ανενεργός και σχεδιασμένος έτσι ώστε να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα. Τα κύτταρα τοποθετήθηκαν ξανά στους ασθενείς και ο ιός άρχισε να καταπολεμά τον καρκίνο. Μετά τη θεραπεία τους, ο ιός HIV παραμένει ανενεργός στο σώμα τους καιροφυλακτώντας για την περίπτωση που θα επανεμφανιστεί ο καρκίνος.
Από τους 30 ασθενείς που υποβλήθηκαν στην θεραπεία, εκ των οποίων 25 παιδιά, οι 23 παραμένουν ζωντανοί. Από αυτούς, στους 19 ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top