Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από κατολισθήσεις

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από κατολισθήσεις

​Τραγικός είναι ο απολογισμός των πλημμυρών που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την Ιταλία. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στη Γένοβα αγνοείται ένας άνδρας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τον τελευταίο μήνα τη γειτονική χώρα έχουν προκαλέσει απίστευτο χάος, ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ένας 70χρονος και μια 16χρονη έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στο Τσέρο ντι Λαβένο, μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Επίσης οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο ακόμα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση που είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σπίτι τους στο Νταβέσκο – Σοράνιο. Τέλος, ένας 44χρονος Ιταλός διασώθηκε την τελευταία στιγμή μέσα από τα ερείπια του σπιτιού του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι Ιταλικές αρχές, στο χωριό Σέρα Ρόκο κοντά στη Γένοβα, αγνοείται ένας 67χρονος, ενώ από τις κατολισθήσεις έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής και έχουν υπερχειλίσει και πολλά ποτάμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top