ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ και άλλον Αμερικανό όμηρο οι Τζιχαντιστές

Δεν σταματούν πουθενά

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ και άλλον Αμερικανό όμηρο οι Τζιχαντιστές

​Ένα νέο βίντεο στο οποίο άνδρες τ��υ Ισλαμικού Κράτους αποκεφαλίζουν έναν Αμερικανό όμηρο, έδωσαν στη δημοσιότητα μαχητές του ISIS.

Πρόκειται για τον Πίτερ Έντουαρντ Κάσινγκ, ο οποίος ήταν μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης SERA, που βοηθάει Σύρους πρόσφυγες.

Ο Πίτερ Κάσινγκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την ομηρία του στο βίντεο μετά τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Άλαν Χένινγκ.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί μέσω των social media καταγράφεται η εκτέλεση τουλάχιστον 12 ανθρώπων, οι περισσότεροι μέλη του κυβερνητικού στρατού της Συρίας. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, η κάμερα ζουμάρει σε ένα κεφάλι στο έδαφος, που φέρεται να ανήκει στον 26χρονο Αμερικανό.

«Είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσινγκ, πολίτης των ΗΠΑ, της χώρας σας, ο Πίτερ που πολέμησε ενάντια σε μουσουλμάνους στο Ιράκ, όπου υπηρέτησε σαν στρατιώτης με τον αμερικανικό στρατό. Δεν έχει πια πολλά να πει», λέει ο Τζιχαντιστής που τον εκτέλεσε στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με το αραβικό δίκτυο.

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά οι Τζιχαντιστές απειλούν ότι δεν θα σταματήσουν τις εκτελέσεις εναντίον των συμμάχων των Αμερικανών.

«Στον Ομπάμα, τον σκύλο της Ρώμης, σήμερα σφάζουμε τους στρατιώτες του Μπασάρ, αύριο θα σφάξουμε τους στρατιώτες σου και, με την άδεια του Θεού, θα ολοκληρώσουμε αυτή την τελευταία σταυροφορία», αναφέρει άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια αποκεφαλίζει έναν εκ των 12 ομήρων.

Ο Πίτερ Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε το 2013 από τον ISIS και στις αρχές Οκτωβρίου και οι Τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελέσουν, ως αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία.

Οι γονείς του μάλιστα είχαν κάνει έκκληση στους Τζιχαντιστές να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ αποκάλυψαν ότι ο γιος τους είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε πλέον το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top