ΨΕΥΤΙΚΟ το βίντεο με τον 8χρονο Σύριο που αψηφά τις σφαίρες για να σώσει ένα κοριτσάκι

Σκηνοθετημένο από ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών

ΨΕΥΤΙΚΟ το βίντεο με τον 8χρονο Σύριο που αψηφά τις σφαίρες για να σώσει ένα κοριτσάκι

​Ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης είχε προκαλέσει πριν λίγες μέρες ένα βίντεο που έδειχνε ένα 8χρονο αγοράκι από τη Συρία να αψηφά τις σφαίρες για να σώσει ένα κοριτσάκι που είχε παγιδευτεί εν μέσω πυρών πίσω από ένα αυτοκίνητο.

Τελικά όμως ο… μικρός ήρωας από τη Συρία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας πολύ καλός ηθοποιός, αφού όπως αποκάλυψε το BBC, το συγκεκριμένο βίντεο είναι ψεύτικο.

Το βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο και συγκλόνισε εκατομμύρια ανθρώπους είναι τελικά σκηνοθετημένο από μια ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών που το γύρισαν τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα, με στόχο να φαίνεται απόλυτα πειστικό.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Λαρς Κλέβμπεργκ έγραψε το σενάριο, μελετώντας τα βίντεο από διάφορα πρακτορεία ειδήσεων και στόχος του ήταν μ’ αυτό το βίντεο να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη και να στρέψει το βλέμμα της στην δοκιμαζόμενη Συρία.

«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και να γίνει πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα», είπε ο Κλέβμπεργκ στο BBC.

Όσο ��ια τις φωνές που ακούγονται, είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν πλέον στη Μάλτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top