ΔΕΙΤΕ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ το ιστορικό καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και άλλα αντικείμενά του!

Το Σαββατοκύριακο στο Μονακό

ΔΕΙ��Ε: ΠΩΛΕΙΤΑΙ το ιστορικό καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και άλλα αντικείμενά του!

​Ένα από τα ιστορικότερα καπέλα όλων των εποχών, τo καπέλο του στρατηγού και αυτοκράτορα της Γαλλίας Ναπολέοντα Βοναπάρτη, πρόκειται να διατεθεί σε δημοπρασία στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Fontainebleu του Παρισιού.

napoleon2_0.jpg
Τη δημοπρασία διοργανώνει το Παλάτι του Πρίγκιπα του Μονακό σε συνεργασία με τους διάσημους οίκους μόδας Osenat και Binoche & Ciquello με τη βοήθεια του ειδικού σε αντίκες και συλλέκτη ιστορικών αντικειμένων Jean-Claude Dey.

Ακόμα ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων που ανήκαν στον Γάλλο αυτοκράτορα θα πωληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, από τη βασιλική οικογένεια του Μονακό.

Περίπου 1.000 αντικείμενα της εποχής μεταξύ 1895 και 1920 τα οποία είχε συλλέξει ο Λουδοβίκος II, ο παππούς του σημερινού πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, θα βγουν στο σφυρί, σε οίκο δημοπρασίας στο Φοντενμπλό, κοντά στο Παρίσι.

Τα αντικείμενα είναι μεγάλης αξίας, που εκτιμώνται στα 6,2 εκατομμύρια δολάρια, και περιλαμβάνουν και σπάνια πράγματα, όπως το καπέλο που φορούσε ο Ναπολέοντας στη μάχη του Βατερλό. Πωλούνται, επίσης, βούρτσες, κάλτσες, παράσημα, δαχτυλίδια, έπιπλα, πίνακες που ανήκαν στον Ναπολέοντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top