ΔΕΙΤΕ το ρολόι που πουλήθηκε για… 24 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια!(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Χρειάστηκαν 8 χρόνια για να κατασκευαστεί… στο χέρι!

ΔΕΙΤΕ το ρολόι που πουλήθηκε για… 24 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια!(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

​Μια είδηση από αυτές που προκαλούν δυσπιστία ως προς το αν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για ένα περίπλοκο, χειροποίητο ρολόι- δημιούργημα του Ελβετού ωρολογοποιού Πατέκ Φιλίπ, το οποίο πουλήθηκε για 24 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια!

γηξκλ.jpg
Το ρολόι Henry Graves Supercomplication που κατασκευάστηκε το 1932 και κατέχει μια θέση στο Γκίνες ως η πιο σύνθετη συσκευή που μετράει το χρόνο, πριν την έλευση των ψηφιακών ρολογιών, δημοπρατήθηκε από τον Sotheby’s της Γενεύης και πουλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια.

υθιυ.jpg
Το ρολόι κατασκευάστηκε μετά από αίτημα του νεοϋορκέζου τραπεζίτη Henry Graves Jr, ο οποίος προσπαθούσε να ανταγωνιστεί τον βιομήχανο James Ward Packard, για το ποιος θα είχε το πιο περίπλοκο ρολόι. Για να κατασκευαστεί και να παραδοθεί στον τραπεζίτη χρειάστηκαν οκτώ χρόνια.

δητ.jpg
Διαθέτει δύο καντράν ενώ μέσα στο χρυσό του κρύβονται 920 μέρη, 430 βίδες, 110 τροχοί, 120 αφαιρούμεν�� τμήματα και 70 κοσμήματα.

tmp_cover_665B6223.jpg
Το ρολόι δεν δείχνει μόνο την ώρα, αλλά επίσης ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για την ημερομηνία καθώς και τη θέση του φεγγαριού, την ανατολή και δύση του ήλιου, ενώ περιλαμβάνει και ένα νυχτερινό χάρτη του Ουρανού, προσαρμοσμένο για τη Νέα Υόρκη.

ImageHandler.jpg
Δείτε το βίντεο με την ιστορία του…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top