ΝΕΑ κόντρα Σερβίας- Αλβανίας: Ο πρόεδρος αρνήθηκε να δει τον πρωθυπουργό στο προεδρ. μέγαρο!

Οργισμένη η ανακοίνωση του Τόμισλαβ Νίκολιτς

ΝΕΑ κόντρα Σερβίας- Αλβανίας: Ο πρόεδρος αρνήθηκε να δει τον πρωθυπουργό στο προεδρ. μέγαρο!

​Τι κι αν μετά από 70 χρόνια, κατάφεραν να συναντηθούν στο Βελιγράδι, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Αλβανίας… αφού η συνάντηση τους άναψε τα αίματα!

Όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, επεισοδιακή ήταν η κοινή συνέντευξη τύπου των δυο πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, όταν έγινε αναφορά του δεύτερου, αποκαλώντας το Κόσοβο, ανεξάρτητο κράτος.

Όμως, το θέμα δεν έμεινε εκεί. Σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, με μια οργισμένη ανακοίνωση, αρνήθηκε να δεχτεί τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα στο προεδρικό Μέγαρο!

«Με αφορμή την πρόκληση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σερβία η προεδρία τονίζει πως μια τέτοια συμπεριφορά από εκείνον ήταν αναμενόμενη και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αρνήθηκε να τον δει», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Η Αλβανία θα δυσκολευτεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια μέχρι να εγκαταλείψει το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας. Για 2,5 χρόνια η Σερβία κάνει προσπάθεια για να γίνουν τα Βαλκάνια ασφαλής περιοχή της Ευρώπης αλλά όσο υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, είναι σαφές ότι αυτό θα είναι μια διαρκής πρόκληση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top